1 Corona met slagroom

Als ik uit bed kom loop ik naar de ijskast pak de yoghurt. Marjolein pakt de blender en het fruit en maakt daar een lekkere smoothie van voor ons beiden. Ik smeer ondertussen de boterhammen en stop ze in het plastic zakje. Vier boterhammen elke dag. Dat heeft me in al die jaren al heel wat geld gescheeld. Uiteraard kleden we ons ook aan en douchen we elke dag (jazeker elke dag!). Maar dat lijkt me logisch en daar gaat dit verhaal van vandaag niet over.

Ik drink redelijk veel koffie overdag, meestal de cappuccino. Slechts een enkele keer is er bij ons op het werk taart bij de koffie. Ja, dan neem ik dit. ‘sAvonds hebben wij gewoon avond eten. Ik ben geen aardappel, groente, vlees man, dus vaak buitenlands zoals Italisaans, Indisch, Mexicaans. ‘sAvond’s meestal wel koffie met een koekje en dan rond 10 nog een stukje (of 2, of 3) chocolade. Daarnaast was ik wel aan het rennen geslagen en rende af en toe zelfs van het AMC naar huis.

Nu werk ik al vanaf maart met regelmatig thuis, Ik sta gemiddeld een uurtje later op dan normaal (7.30 ipv 6.30 uur). Dan kijk ik waar ik trek in heb. Yoghurt, of een beschuitje met suiker of hagelslag, of 2 boterhammen met zoet beleg. Mijn eerste koffie heeft al een koekje er bij en omdat Jorik bijna dagelijks komt drink ik nogmaals koffie en weer met een koekje. De lunches zijn uitgebreider omdat ik even de markt over ga en dan lekkere dingen meeneem. En oei de gevulde koeken, bokkepoten van de markt zijn niet te versmaden.

Het gekke is dat ik sinds het thuiswerken juist niet meer zelf aan het bakken ben. Er komen niet wekelijks taarten of eigengebakken koeken langs. Dat zou de extra versnaperingen toch moeten compenseren. Maar niets is minder waar. Ik stond van de week op de weegschaal en was xx kilo aangekomen. Dat gaat niet goed. Ik beweeg minder in deze tijd terwijl ik juist er meer tijd voor had. Gek toch hoe het brein werkt.

Nou ja, ik ga er wat aan doen. Morgen! O nee, morgen ga ik 10 dagen op vakantie. Lekker even eropuit naar het land van Bartje. Daar gaan we uiteraard lekker eten en snoepen en zal er ook wat meer alcohol naar binnen gaan dan normaal.

Dan begin ik maar 1 juni. Even qua eten, drinken en snoepen weer opletten en vooral meer bewegen. Die buik gaat toch wel iets in de weg zitten. Maar eert nog maar een Coronaijsje met slagroom! Yammie.

Als ik wat leuks bedenk of meemaak dan zal ik erover schrijven. Als u niets van mij hoort dan ben ik gewoon even lekker Corona-vrij weg. Fijne Hemelvaart.