All you need is……koffers

Nog 2 maanden dan is het weer zover. Kerstavond met All You Need Is Love (AYNIL). Ja, ook in huize Damman zitten we op de bank weer klaar met zakdoeken in de hand. Ik verbaas me er altijd over dat als je een vriend of vriendin in het verre buitenland hebt en je zit bij de kerstuitzending van AYNIL dat je dan nog verrast en verbaast bent dat je geliefde door de deur heen komt. Of zouden er ook mensen in het publiek zitten met een geliefde in het buitenland die daar heen gaan om zichzelf extra te pijnigen. Wetende dat die van jou niet door de deur komt.

Dan is er ook altijd nog de kerstbus. Hier worden geliefden uit het buitenland in opgevangen op Schiphol en door Nederland gereden om her en der afgezet te worden. Uiteraard pas nadat alle stewardessen van Nederland samen gedanst en gezongen hebben. In de overige All You Need Is Love uitzendingen gedurende het jaar wordt de bus wel vaker ingezet in het buitenland. Op verre continenten worden familieleden afgezet bij broers, zussen, ouders, kinderen die ze 20 jaar of meer niet gezien hebben. Erg leuk maar het afzetten van mensen bij hun dierbaren of geliefden daar zit voor mij een hele grote zorg.

Bij het afzetten van de buspassagiers gaat eerst Robbert ten Brink uit de bus, doet een verhaaltje bij de ontvangende partij. Dan staat de passagier in de bus al op de uitkijk. De passagier gaat ook de bus uit en er vindt een warme omhelzing plaats met veel, heel veel tranen. Innig omarmt staan ze bij elkaar als Robbert alweer afscheid neemt. Hij gaat de bus in en al zwaaiend zie je de bus wegrijden. Maar ik roep dan altijd: DE KOFFERS! DE KOFFERS ZITTEN NOG IN DE BUS!!!!

Mijn medegezinsleden stellen me altijd gerust dat dit heus wel geregeld is door iemand van de productie. Dat zal wel; MAAR JE ZIET HET NIET. Er staat geen enkele koffer op de weg, of bij de groep mensen als de bus wegrijdt. Ze rijden daarna toch niet terug? Ze zien je al aankomen. Maar hoe het werkt? Geen idee! Aangezien ik zelf geen familie in het buitenland heb en (nog) geen kind met een grote liefde in Burkina Faso (of zo) zal ik het nooit te weten komen. Ik wacht altijd nog af of iemand mij opgeeft voor de grote AYNIL kerstshow of de trip naar AYNIL Zuidafrika reis om met eigen ogen vast te kunnen stellen dat het echt goed komt met de koffers.

HELP! https://esgnl.etribez.com/a/esgnl/needlove3/welcome