AU!

Het is vandaag 23 maart. Als je maart zegt, dan zeg je EDOG en als je EDOG zegt dan zeg je EDOG week. Natuurlijk kon het wel eens een weekje vroeger of later maar het zou zomaar deze week geweest kunnen zijn. De wisseling in weken naar voren of naar achteren komt meestal door de Pasen. Als die vroeg valt dan hebben wij er last van.

Schoolkinderen die hadden ook altijd last van ons. Zij konden een week lang geen gym hebben. Dat vindt de gymleraar van de Diemense Scholen ‘Jan’ niet altijd even leuk. Hij heeft wel eens afgedwongen dat hij nog een halve zaal mocht hebben. Dan ging het tussenscherm naar beneden en moesten we half werk leveren.

Tijdens de EDOG week waren er ook vaak bijzondere dagen. Net als dit jaar zijn er ook wel verkiezingen geweest. Dan werd er in de voorhal een stembureau opgebouwd en als wij dachten laat naar huis te gaan op de woensdag gingen de tellers van de stembiljetten nog even door. Ook hebben we één keer een Elfstedentocht gehad. Oei dat was lastig want je wilde en kijken en bouwen. Het sfeertje was dubbel zo leuk en de onderlinge warmte hielp ons door de kou heen.

We hebben in de EDOG week ook heel wat verjaardagen gehad. Om niemand te vergeten noem ik geen namen, maar ik denk dat de taarten van die jarigen de basis zijn geweest voor mijn toename in mijn omvang.

Weten jullie trouwens dat we ook wel in februari gespeeld hebben? Dat was in het gehele begin van de EDOG tijd en we hebben zelfs op zaterdag en zondag gespeeld in plaats van vrijdag en zaterdag.

Deze week had een week moeten zijn van veel brood en broodbeleg halen op de markt voor onze vrijwilligers. Er werd verse soep gemaakt. Grote pannen vol. Daar moet je wel in blijven roeren anders brandt hij aan. Ik geniet trouwens ook altijd van de witte boterham met speculaas. Echt EDOG staat bekend om haar beroemde catering ploeg. Altijd en op elk moment verse koffie.

Ook de dames die in allerlei hoekjes van de sporthal kleding aan het (ver)maken zijn, lovertjes opnaaien, die broek nog even uitleggen, of de zoom eruit halen mis ik. Uiteraard moeten er ook altijd poten vermaakt worden want als ze niet te kort zijn dan zijn ze wel te lang.

Bouwploeg- en opbouwleden zijn de handige jongens van EDOG en als je niet handig bent dan wordt het wel. Een schroefboormachine of en kwast kan iedereen wel vasthouden. Volgens mij zijn diverse Bob de Bouwer filmpjes maar ook Buurman en Buurman filmpjes op EDOG gebaseerd.

Bewondering heb ik altijd voor degene die avonds op het podium staan te stralen als koor of als solist en toch de gehele dag in touw zijn geweest in de sporthal. De kou en het vocht in de hal met de open deuren, het vele stof en het gelach en onderling geschreeuw moeten wel van invloed zijn op de stem maar dat was nooit te horen. Dat betekent dat EDOG kwaliteit in huis heeft. Stemmen die niet kapot te krijgen zijn.

We weten dat dit alles weer komt in welke vorm dan ook. Hou vol en pep elkaar op. Maar het doet op dit moment wel een beetje zeer.