Dat is toch leuk! – Oud en nieuw

Afgelopen maandag was er een kleding party bij EDOG. We konden Sweaters (Hoodies) en T-shirts (hemden) kopen. En dat ook nog eens voor een leuk, betaalbaar bedrag in euro’s (vroegere gulden). Ik was meteen achterdochtig. Betaalbaar? Maar hoe kan dat dan? EDOG moet er ook aan verdienen, we hebben geld nodig? Ehhhh, zouden ze dat vergeten zijn? Leg er dan minimaal 2,50 (knaak) op zodat we er nog wat aan over houden.
Maar wat bleek; het was gewoon een goede deal (zakelijke transactie)! Er zat geen addertje onder het gras. Gewoon trots op EDOG zijn en dat uitdragen. Het bestaat nog.

Ik weet nog dat we 10 jaar geleden aan het onderzoeken waren hoe we het voortbestaan van EDOG konden regelen. Geld was het tover woord. We hebben geld nodig voor het podium, het licht, het geluid want het is straks niet meer betaalbaar.
Maar het gaat helemaal niet om geld. Al zouden we 50 duizend euro krijgen dan nog kun je het voortbestaan van EDOG niet garanderen. Het gaat namelijk om iets heel anders.
Het gaat om de mensen die EDOG dragen. De mannen en vrouwen die elke week in de bunker werken, in hun eigen huis klussen en naaien, die het ombouwen van de sporthal plannen, die op vrijdag en zondag gaan dansen en/of schermen, die elke maandag avond komen zingen en spelen.
Maar dan nog ben je er nog niet. EDOG heeft ook nieuwe mensen en publiek nodig.
Daarom moet je zichtbaar zijn. Niet alleen in de EDOG week maar het hele jaar door.
Zijn we te vinden op Social Media (een soort digitale roddelbladen) , komen we als musical vereniging Diemen bovenaan als je bij Google ( een soort digitale encyclopedie) zoekt? Hoe weet je als inwoner dat er in Diemen een musicalvereniging is als je geen vriend bent op facebook (vriendenboekje), contact het op Instagram ( plaatjes van gelukkige mensen), of een snel contact hebt op snapchat (hap, slik weg-plaatjes)

Diemen was de afgelopen weken in het nieuws als snelst groeiende gemeente met de meeste huizenbouw in een jaar (7%). IJburg de nieuwste wijk van NL ligt vlakbij. Watergraafsmeer de yuppenbuurt (jongeren die het beter lijken te doen dan wij, zie verder beneden) ligt vlakbij . Dan heb je ook nog Duivendrecht, Zuidoost en Weesp die naast ons dorp liggen.
Wat doen we dan toch nog verkeerd? We zouden de sporthal wekelijks toch vol kunnen hebben als repetitieruimte met mensen die lid willen worden van onze prachtige vereniging.
Laten we daarom met trots en fierheid onze Hoodies dragen bij het boodschappen doen, bij de hond uitlaten, bij het rennen, in de tram en de bus, op verjaardagen. Laten we als EDOG lekker uitpuilen net als mijn Hoodie als ik die draag. Dat is toch leuk!

Yup- young urban professional: 30ers die net aan hun carrière beginnen en net een huis gekocht hebben / Snelle carrièremakers die vaak verleden en vrienden achter zich laten en nieuwe rijke vrienden ineens interessanter vinden en zich ineens gedragen met luxe die voorheen eigenlijk niet bij deze personen paste, Yuppen zijn (generaliserend) nogal materialistisch ingesteld. Een hoog salaris, dikke auto en de nieuwste gadgets zijn belangrijk voor ze