De jeugd van tegenwoordig…

Direct na het plaatsen van mijn Blog van dinsdag kreeg ik van Linda op mijn kop; “Ja nu raak je de jeugd van EDOG helemaal kwijt. Heimwee, memories, troost TV, wat keek jij vroeger. Wij hebben toch niks met Swiebertje, of Eèn van de Negen”. ( Nee Linda het was Eèn van de Acht, met een lopende band.) “Lopende band? Wat is dat en wat doet dat in hemelsnaam in een tv programma. Stom”!

Maar, ze had wel een punt. Zoals de Jeugd van tegenwoordig (ja dit is ook de naam van een zangband; dat weet ik dan weer), zoals de jeugd van tegenwoordig wel vaker gelijk heeft. Ik geloof inderdaad niet dat alles vroeger beter was, wel anders. De wereld is toch veel dichterbij geworden door internet. En wat is Google een fantastische uitvinding als je dat vergelijkt met de 16-delige boekenserie die Encyclopedie heette.

Ik heb geen Facebook meer, wel Instagram en ik mag geen Snapshot hebben van Linda. Dat is niet voor 30+. En nu, terwijl we thuis zitten, merken we allemaal hoe belangrijk de digitale wereld eigenlijk is. We kunnen (soms iets te veel) overal en op elke manier het nieuws volgen. Maar we kunnen ook gewoon thuis doorwerken. Ik denk dat er een complete omslag komt na de crisis t.a.v. het thuiswerken. Dit zal veel vaker gaan gebeuren. Dat gaan we merken in de files. Ook is duidelijk geworden dat er een slag gemaakt moet worden om beter te kunnen ZOOM-en of op welke wijze we dan ook gaan beeldbellen.

Zouden we ook mijn kleindochter later moeten uitleggen dat je vroeger elkaar een hand gaf. (Waarop zij ons gaat uitlachen natuurlijk). Nee het enige fysieke contact wat straks nog bestaat is kinderen maken. (krijgt de kerk toch haar zin uiteindelijk). Ook de lijnen bij de supermarkten zullen blijven denk ik.

Maar goed, de jeugd, social media: Mijn vraag aan de jeugd van EDOG dan. Welke programma’s of films, kijken jullie nu tijdens de crisis, of welke spellen/ app gebruiken jullie nu digitaal. (en zou je niet gedaan hebben als je niet binnen moest zitten?) En de 2e vraag: wat is het laatste bordspel dat je gedaan hebt.

En wie is eigenlijk de jeugd van EDOG, is dat door een leeftijd begrenst. Nee hoor, als Bertus wil reageren, of wie dan ook van welke generatie, voel je uitgenodigd.