Eet Smakelijk – 2
Enige tijd geleden heb ik reeds 2 recepten met u geheel, Gisteravond heb ik weer zo iets lekkers gegeten dat ik dat ook wil delen. Tevens nog even in de herhaling de andere recepten:
Leids appeltje
Benodigdheden: Hutspotpakket (uien/wortelen), aardappelen, rookworst, 1 zure appel, 1 ui, 2 lepels appelstroop, 1 lepel suiker, boter, 125 ml water, scheutje melk.
Bereiden: Schil de aardappelen, leg ze in de pan met laagje water. Plaats hierop de wortelen en uien. Doe er wat zout bij en breng aan de kook tot de aardappelen gaar zijn. Snijd de rookworst in vier stukken en halveer deze stukken. Doe wat de boter in de koekenpan en bak de worst 8 a 10 minuten tot hij een knapperig korstje heeft. Haal de worst uit de pan en bak 2 minuten de gesnipperde ui. Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes van een halve cm dik. Doe wat boter in een tweede koekenpan en bak de appelpartjes 2 a 3 minuten per kant. Strooi aan beide zijdes de appelpartjes met suiker en laat ze karameliseren. Voeg in de koekenpan met de uitjes 2 eetlepel appelstroop + 125 ml water toe en laat nog 2 a 3 minuten doorkoken. Plaats daarna de worst terug in de koekenpan. Stamp het aardappel, wortel/uien mengsel en voeg zo nodig een scheutje melk toe. Schep de hutspot op een bord. Plaats de worst hierboven op en giet hier wat uien/appelstroopmengsel overheen. Versier verder met gekarameliseerde appeltjes.
Erik’s Ovenschotel
Benodigdheden: Aardappelpuree, gehakt, pot rode kool, satesaus, appels, geraspte kaas.
Bereiden: Bak het gehakt rul. Leg in de ovenschaal een bodem aardappelpuree (ongeveer de helft). Daaroverheen het gehakt en een laag met plakjes appel. Daarop de rode kool en doe daaroverheen de satesaus. Dek af met aardappelpuree. Strooi de geraspte kaas erover heen. 25 min in de oven op 180 graden. Serveer met een lekkere salade.
Paddenstoelenparade
Benodigdheden: 2 a 3 uien, paar stronken broccoli, 2 dozen paddestoelen mix (bospaddestoelen, kastanjechampignons, etc), geitenkaas, pot Bertolisaus met knoflook (of iets vergelijkbaars), pijnboompitten, beetje olie. (alle hoeveelheden op eigen gevoel)
Bereiden: Snij de broccoli in grove stukken en kook deze 10 minuten. Snij de ui in grove stukken, snij de champignons in grove stukken, bak de pijnboompitten licht aan. Pak een bakplaat en leg de uien, champignons en de broccoli hierop en meng het met de handen door elkaar. Giet er wat olie overheen. Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats dan de bakplaat in de oven. Verwarm het gerecht 10 min en roer regelmatig door. Verwarm de saus in een pannetje. Brokkel de geitenkaas. Als je denkt dat het gerecht in de oven warm genoeg is giet dan de saus erover heen en schep alles lekker om. Verwarm nog 10 min. Strooi daarna de geitenkaas over het gerecht en verwarm nog 5 min. Haal het gerecht uit de oven strooi de pijnboompitten eroverheen en zet het gerecht uit de oven zo op tafel. Ziet er gezellig uiten is lekker makkelijk.
Eet Smakelijk