Gebruiksaanwijzing

Ik ben een echte man. Ik koop een product, Ik lees de gebruiksaanwijzing niet en ga direct starten met installeren. Meestal komt het goed met wat vloeken en tieren. Ik lees enkel de gebruiksaanwijzing bij IKEA producten.

Enkele jaren geleden, toen de kinderen nog klein waren, hadden we heel veel IKEA bedden, kasten etc. planken. Bij IKEA moet je altijd nauwkeurig en stap voor stap de gebruiksaanwijzing volgen. Dan komt het goed. Denk niet dat je, als je zes lades in elkaar moet zetten, bij lade drie al weet hoe het moet. Dan ga je geheid de mist in en zit net dat ene plankje andersom en kun je alles weer loshalen. Ik heb trouwens nog nooit een schroefje te kort gehad bij IKEA producten. Dat zijn fake nieuws berichten.

Mannen hebben ook een gebruiksaanwijzing. Echter vrouwen lezen deie dan weer niet. Als u deze blog leest en een vrouw bent; Op eigen risico doorlezen. Resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst!

Vaatwassers hebben geen gebruiksaanwijzing voor het inruimen. Hooguit zijn er tips. Toch hanteren vrouwen een andere gebruiksaanwijzing voor het inruimen dan mannen. Dat is niet erg, mits ze zich maar realiseren dat mannen het anders doen. Je mag het als vrouw prettig vinden dat de bovenlade van de vaatwasser van achter naar voren ingeruimt wordt. Heb dan ook respect dat er andere wezens in huis zijn (mannen) die het prettig vinden om dit van voren naar achteren in te ruimen.

Het gevolg is dat, als je de lade opentrekt, hij deels al vol zit en dat je achterin nog ruimte ziet. Nou en? Ik krijg er niet viezere handen door.

De was ophangen. Dat doen we met wasknijpers aan een waslijn of op een wasrek. Dat is duidelijk en dat weet ook iedereen. Ik snap dat je bepaalde kledingstukken niet dubbel over de lijn moet hangen omdat het dan langer duurt voordat het droog is. Dat heb ik geleerd en ik zie ook dat het ook zo is. Maar waar staat nou geschreven dat je spijkerbroeken aan de broeksband aan de lijn moet hangen. Ik zie daar geen logica in en ik hang ze altijd op z’n kop aan de pijpen.Want de broeksband is het dikste gedeelte waar het meeste water inzit en dat druppelt er dan het snelst uit.

Een logica, die aantoonbaar is en dan weer niet overgenomen wordt. Ik begrijp het niet.

Tevens is het zo dat mannen een directieve benadering nodig hebben. Dus niet op vrijdagochtend vragen: ‘doe jij komend weekend de badkamer’ Nee we verwachten dat je zegt:; ‘Doe de badkamer nu’ of ‘doe de de badkamer zaterdagochtend. Dan doen we het namelijk. Als je als vrouw vraagt of we het in het weekend kunnen doen loop je het risico dat je op zondagochtend steeds met een schuin oog naar je man kijkt met de blik van: ‘ben je het nou vergeten, of wanneer ga je het nou doen’. De man denkt op zondag echter: ‘Vanavond om 24 uur is het weekend pas voorbij, dus het kan vanavond misschien wel’.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarbinnen een huishouden wel eens discussie over plaatsvindt. Ik vind het juist heel bijzonder dat deze discussies in bijna alle huishoudens plaatsvinden. Elke man herkent zich in mijn verhalen en de redenen waarom en hoe ik iets aanpak. Terwijl alle vrouwen zich direct herkennen in de dingen die wij mannen (in hun ogen) niet goed doen.

Volgens mij wordt het tijd dat we (lees; vrouwen) ons erbij neer moeten gaan leggen dat er verschillen zijn en dat dit ligt aan het ‘man’ zijn of het ‘vrouw’ zijn Laten we stoppen met hierover te discussiëren. Mannen; blijf op uw standpunt staan! Vrouwen beginnen altijd deze discussie, niet de mannen.

Ik verwacht op deze blog veel reacties. Van vrouwen. Die zullen vertellen dat hun man ook zo is en dat wij het niet snappen.

Nee dames; we zijn verschillend. (dat staat in de kleine lettertjes van de gebruiksaanwijzing) Die lezen we dan weer wel.