Handige Harry

Mijn schuur is leeg, bijna helemaal leeg. Zo leeg dat ik mijn fiets rond kan draaien en er weer gewoon uit kan rijden. Alle gereedschap troep die verspreid in een gereedschapskist en in een krat lag hangt allemaal keurig aan de muur. Een grote plaat met daarop 2 magneetstrips houdt mijn gereedschap in het gareel en overzichtelijk. Ook is er een mooi plankje opgehangen waarop onze accu opladers liggen voor de elektrische fietsen. Allemaal mooi, makkelijk en goed bereikbaar. Ik ben zo blij dat ik soms opsta vanuit mijn luie stoel en zo maar even naar de schuur loop en sta te genieten.

Ben ik dan zo een klusser? Ach ik weet niet. Ik ben niet zo handig maar heb wel het een en ander in elkaar gezet. Ik zou er niks aan vinden om elke week aan de decors te bouwen, maar een projectje af en toe is wel leuk.

Bij het verhuizen schilder je wel ’s wat. Dat is leuk maar aan schuren heb ik een bloedhekel. Een stoffige takkeklus. Behangen daarentegen vind ik leuk en kan ik ook aardig goed. Hoekjes bij ramen etc. zijn een uitdaging. Alhoewel ik bij muur 5 vaak wel iets slordiger wordt. Ik ben namelijk ook een Pietje Precies en als het dan na een paar keer niet exact zo lukt als dat ik voor ogen heb dan denk ik; ‘laat ook maar’ en lever het wel netjes, maar minder zorgvuldig af.

Als ik een schrootjesplafond zou moeten maken dan meet ik de totale breedte op die plek op en zaag dan een lat van die maat af. De lat die daarnaast komt meet ik ook weer op het plafond en op de lat af en zaag dat dan precies. Bij het plaatsen van de latten zie ik toch soms dat het 2 mm te kort is, of soms een paar mm te lang. Ik vergeet nooit mijn zwager, die timmerman was, die legde 20 latten op elkaar , haalde daar de zaag doorheen en ramde ze tegen het plafond aan. En het zat perfect.

Toch heb ik ooit van Paul Eikelhof (oud Bouwploeglid) de bijnaam Mister Gamma gekregen. Ik heb namelijk lang geleden van de zolder twee kamers gemaakt voor onze jongens. Aftimmeren van de geplaatste dakkapel, een tussenwand plaatsen en twee deuren erin. Uiteraard schilderen maar ook alle electriciteit aangelegd, hotelschakelsknopjes en inbouw spots. Alles werkte.

Onze grote verbouwing met aanbouw en de keuken verplaatsen naar achteren hebben we laten doen. Maar de laminaatvloer boven leg ik dan weer zelf. Toen onze jongens met hun meiden gingen samen wonen heb ik uiteraard ook lopen klussen. Ik schrijf steeds ik, maar dan bedoel ik eigenlijk Marjolein en ik. Wij kunnen goed mot hebben maar ook goed samen koken en klussen. Zij smeert het behang, ik hang het op, zij schuurt de kozijnen en ik verf. Mijn laatste klus, alhoewel die heb ik samen met Marjolein en Linda gedaan, was het weer openbreken van de zolderkamer. Dat is nu 1 grote ruimte met nog maar 1 deur, nieuwe vloer en zelfs een inbouwkast onder een schuin dak. Linda heeft haar eigen living.

Ik vrees het moment dat ook zij de deur uit gaat want dan gaan we uiteraard weer alles omgooien. Je bent met een eigen huis en een vrouw namelijk nooit klaar. Maar goed; Handige Harry regelt het wel.