Hier rust…. Waar rust?

We wandelen in deze tijden heel wat af. Ook voor EDOG hadden we een mooie wandeling in gedachten. Eerst november, toen december en januari en nu is het al april en we hebben elkaar nog niet live gezien. Maar wat in het vat zit……

Hoewel we moeten wel opschieten want mijn leven loopt verder. Voor je het weet ben ik er niet meer. Niet dat ik plannen heb maar toch. Ik heb zelf niet veel met de dood. Dood is dood en klaar is klaar. Ik wil gecremeerd worden en gewoon op een algemeen veldje verstrooid worden. Uiteraard wel nadat ik een week in de sporthal heb gestaan en een rondje door Diemen ben gedragen. (Grapje) .

Hoe kom ik hier nu op? Nou dat komt door onze wandeling van vorige week. We hadden de omgeving van Diemen wel gezien en besloten een stuk langs de Amstel te gaan en kwamen toen ook langs Zorgvliet. Zorgvliet de begraafplaats aan de Amstel. Een prachtige locatie waar veel bekende Nederlanders ook liggen. We besloten daar eens te gaan kijken. Het is een mooi park met veel groen, veel bomen en prachtig aangelegd. Je loopt langs de graven en leest al die teksten. Veel oude graven en familiegraven. Slecht onderhouden en prachtig onderhouden. Een simpele steen en zeer uitbundige grafstenen. Maar ook bijzondere stenen van glas, mozaïeken en beelden.

Veelal de tekst van ‘ Hier rust…..’ of ‘Na een lange strijd…..’. Maar ook mooie teksten over wat iemand betekend heeft in het leven. Oude mensen , jonge mensen. De dood kent geen onderscheid. Al kuierend gingen we paadje na paadje langs. Geen bekende Nederlander te vinden. We vonden het ook niet nodig om dit na te gaan vragen.

Plotseling stonden we bij Herman Brood. Nou ja, zijn graf dan. Dit is toch wel bijzonder. Hadden we er toch één gevonden. Later vonden we ook nog Annie MG. Naast dat haar steen geheel betegeld is met gekleurde tegeltjes staat het graf ook vol met pennen. Een bijzonder eerbetoon. Verder hebben we niemand gevonden. Tenminste geen bekende Nederlanders. Terwijl er toch veel liggen; Jos Brink, Wim Sonneveld, Martine Bijl, Hetty Blok, Joop Doderer, Ramsen Shaffy en vele anderen maar ook sinds vorige maand Liesbeth List. Nou wij hebben ze niet gevonden. Wellicht zijn ze al geruimd?

Nou voor mij hoeft zo een plekje niet. Ik heb, naast dat ik te veel slecht onderhouden graven heb gezien, niet de indruk dat er iemand nog even bij mij komt kijken. Ik ben misschien wereldberoemd in Diemen maar niet zo dat men nog even bij mij langs zal gaan als ik er niet meer ben. Tevens vind ik het zonde van het geld en past een slecht onderhouden graf weer niet bij mij.

Alhoewel….het prieeltje aan het begin van de Zorgvliet is wel een mooie locatie en prachtig eerbetoon. Ik blijf nog even, rustig aan dus.