Homoseksueel zwart dier

Ik geniet er van om naar Podcasts te luisteren. Ik heb geloof ik wel eens eerder de tip gegeven om naar Man Man Man de Podcast te luisteren waarin drie radio-DJ’s inmiddels al aan hun 6e seizoen bezig zijn om te onderzoeken hoe mannelijk ze eigenlijk zijn.

Ik luister podcasts als ik (alleen) wandel, als ik op de fiets zit naar het werk (wat niet meer zo vaak voorkomt) of onderweg als Marjolein en ik een eind moeten rijden. Afgelopen weekend waren we een weekendje naar Maastricht en gedurende die 200 kilometer kun je lekker naar podcasts luisteren.

Zo hebben we geluisterd naar Miljuschka Witzenhausen die bijzonder smakelijk over eten kan vertellen en daarbij dan ook iemand interviewt die over zijn of haar eet eetervaringen verteld. Ditmaal was het Richard Groenedijk die bijzonder smakelijk over de recepten van zijn moeder in zijn jeugd in Zeeland vertelde. Spek, kaantjes, en andere vettige happen kwamen langs.

Een andere podcast die we luisterden was nieuw; Paul de Leeuw lult. Hierbij heeft hij bij iedere aflevering een ander thema en er zitten een paar vaste items in. Zo gaat hij iedere week bij zijn moeder langs. Zijn moeder is eind tachtig maar nog bijzonder kwiek en jong van geest. Daarbij is ze ook goed gebekt. Zijn gast was (ook hier toevallig) Richard Groenedijk. Het thema was ‘doosjes’. Allerlei onderwerpen kun je hierbij bedenken maar Tupperware was hier 1 van. Als gast had hij ook een dame die Tupperware party’s gaf en nu gedwongen moest stoppen. Een irritant dwingend mens die door haar wijze van spreken toch weer humoristisch werd. Mede omdat Paul er lekker de draak mee stak. Maar hij ontkwam er niet aan om verplicht ook nog een Tupperware party bij hem thuis te organiseren.

De tweede aflevering ging over Darmen. Hier bracht hij het onderwerp darmkanker ter sprake. Hij zijn eigen internist uitgenodigd die reeds meerdere malen bij Paul een Endoscopie heeft gedaan en Henk Krol die een ernstige vorm van darmkanker heeft gehad en vertelde daar ook over. Nu heb ik niet zo veel met Henk Krol en ik irriteer me al snel als ik hem op TV hoor praten. Maar Paul triggerde me wel met iets. Hij gaf aan dat Henk Krol vanuit zijn hoofdredacteurschap van de gaykrant en later als kamerlid enorm veel betekent heeft voor de LHBT(etc) community. Hij heeft onder andere de basis gelegd voor het homohuwelijk (april 20 jaar geleden) en nog veel meer andere zaken.

Henk Krol heeft de Kamer moeten verlaten en de Boerenpartij heeft haar toetreding gedaan. Ik zal u eerlijk zeggen, ook hier heb ik niet veel mee. Maar realiseerde me wel dat door onder andere het toetreden van de Dierenpartij destijds het onderwerp vlees en consumptie hiervan inmiddels wel op de kaart is gezet. Ook wij eten minder vlees inmiddels en denken wat bewuster na. Wellicht dat de Boeren die het ook bijzonder zwaar hebben door de boerenpartij meer aandacht krijgen bij het onderwerp klimaatcrisis.

Ook Sylvana Simons is toegetreden tot de Kamer. Ik heb reeds eerder een blog geschreven over de Zwarte Pieten discussie en mijn (inmiddels) bijgestelde visie hierop. Ik denk toch dat zij in de Kamer nodig is om een goede discussie te hebben in ons politieke veld over het slavernij verleden, de gestolen goederen etc. Zet het maar op de kaart en regel het.

Mijn conclusie is dat je dus niet groot hoeft te zijn om toch veel te kunnen betekenen. Ook op toneel heb ik vaak terug gezien dat de kleine rollen de sjeu gaven aan de voorstelling. Toch Rob Burger?