In de put.

Toen de moeder van Chantal en Gerda overleed werd Gerda hierover gebeld. Chantal is eigenlijk de eerste contactpersoon maar zij is met vakantie. Hun moeder zat in een verzorgingshuis en een dag na de begrafenis moest de kamer al leeg zijn. Bij het opruimen werd er in de kast een urn met as gevonden. In de as zaten 2 steentjes wat betekende dat er as van 2 personen in zaten. De as was niet van hun vader want die was enkele jaren geleden begraven……

Nou zoek maar uitzie er in die urn zitten en al snel blijkt het om moord te gaan. Wie is de moordenaar.

Afgelopen week hebben wij binnen ons gezin deze moord opgelost. We zijn er tot nachts 1 uur mee bezig geweest. Iedereen kreeg een taak om op te lossen. Vrienden checken op Instagram, Facebook, verhalen en mails lezen, blogs nalopen. Een tijdlijn opzetten, en geheimtaal ontmaskeren. Telkens kwamen we weer een stapje verder. Uiteindelijk wisten we wie het gedaan had en waarom. We voelden ons gewoon de Cock en Vledder.

Bovenstaand is een game welke Jorik via Internet had aangeschaft (Crimibox) en wat een aanrader is voor iedereen die met de familie nogal onderzoekend van aard is. Ikzelf vond het ook erg leuk maar vond het vooral bijzonder om te zien dat er voor dit spel hele Facebookpagina’s, Instagram en en blog’s zijn gemaakt. Zelfs een telefoonnummer dat je kunt bellen en waar je dan weer informatie via een voicemail krijgt.

Het allermooiste is altijd dat als je van iets je geniet je niet door mag hebben hoeveel werk er aan besteed is. Een theatervoorstelling ziet er zo goed en makkelijk uit dat je denkt dat je dat wellicht zelf ook kunt. Tot je het gaat proberen. De flauwekul van kluchten is èèn van de moeilijkste vormen van theater dat er is. Dat geld ook voor ons prachtige SEASONS filmpje. Ziet er leuk en goed uit. Realiseer je wel dat hier heel veel werk en tijd aan is besteed. Uren van schaven en bijschaven zitten hierin.

Uren kunnen we dus ook besteed aan spelletjes. Naast het digitale Crimi spel kun je ook gewoon Monopoly spelen, Kolonisten van Catan of 30 seconds of gewoon een spelletje kaart. Ik zou niet adviseren om te gaan ganzenborden. De kans dat je in de put komt is wel heel erg groot en we zijn juist bezig met z’n allen uit de corona put te klimmen.