Laatste!

We gaan lekker de zomerperiode in, en heerlijk: ‘we mogen weer los’ sinds 1 juli. Wat waren het bijzondere maanden. Nederland kwam met een schok tot stiltstand en zoals de Wet van Newton (klopt dit?) ons al leerde: energie die er in zit moet voortgezet worden. Nou dat hebben we geweten in de ziekenhuizen. Spannend, angstig, leerzaam.

Ook EDOG kwam abrupt tot stilstand. Geen voorstelling. Geen geheel vernieuwd concept van onze regisseur op de planken om te laten zien aan het EDOG publiek. Nu weten we nog niet of de nieuwe verfrissende aanpak ons en het publiek zou bevallen. Volgend jaar maar in de herkansing.

De EDOG week heeft iedereen op zijn eigen manier thuis beleefd. Ons EDOG gezin vond het belangrijk om de overige EDOG familieleden toch even te zien en maakte daarom een rondje Noord-Holland. Wij hadden ’s avonds nog 3 geraniums over. Ze staan bij ons prachtig. Reageer even op mijn blog met een foto van uw geranium?

Gelukkig hebben we elkaar daarna nog een paar keer virtueel getroffen. Eerst een ZOOM meeting, fantastisch geleid door Jurian, en waar iedereen even zijn of haar zegje kon doen. Daarna mochten we met materiaal van Rosite aan de slag om samen het prachtige Seasons of Love te maken. Als je het resultaat ziet dan snap je wel dat naast onze inspanningen ook Robert en zijn zoon Tim hier veel werk aan gehad hebben.

En dan zien we elkaar natuurlijk aanstaande zaterdag weer bij de EDOG BBQ. Ik hoop zo op mooi weer en veel gezelligheid op 1,5 meter. Het is heerlijk dat we elkaar niet meer hoeven te kussen bij het weerzien. Maar die klap op de schouder geven, een arm om iemand heen of even in het oor iets fluisteren (roddelen); Ja dat ga ik wel missen. Misschien kunnen we, op afstand toch even een moppie zingen. We zijn namelijk vlakbij de ‘Amsterdamse Grachten’

Zaterdag zullen we ook een aantal leden zien die de Corona- en repetitieloze periode hebben gebruikt om eens na te denken over hun vrijetijdsbesteding. Zij hebben besloten om hun lidmaatschap op te zeggen. Vaak leden die al heel lang bij EDOG zaten en dus ervaring en expertise hebben. Leden die heel veel werk verzetten bij EDOG voor en achter de schermen. Leden die moesten rennen en vliegen om, vanwege werk/ een eigenzaak, toch op tijd in de sporthal te zijn. Maar ook leden die niet zo lang bij EDOG hebben gezeten maar die wel èèn met de familie zijn geworden. De redenen voor het stoppen bij EDOG zijn divers. Men wil andere dingen gaan doen, het is tijd voor iets anders, of de leeftijd speelt mee. Ook wordt tussen de regels aangegeven dat het EDOG , EDOG niet meer is. En dat is ook zo. EDOG gaat vooruit, stilstand is namelijk achteruitgang. Maar daarom hoef je het verleden niet achter je te laten. We zijn samen verantwoordelijk voor EDOG. De basis is het plezier, plezier van zingen en spelen bij repetities, plezier bij voorstellingen maar ook het plezier voor en na de repetities. Het is de intentie van iedereen om dit na de vakantie weer op te pakken en daar waar we het niet kunnen vinden op de juiste plaats te bespreken. Ook jij, die dit leest, bent daar een onderdeel van.

Dan wil ik ook nog als suptertrotse vader, maar zeker ook namens Marjolein als supertrotse moeder van Jorik vertellen dat hij zijn diploma Bachelor of Arts met afstudeerrichting Design & Technologie , profiel Theatermaker heeft gehaald. Gisteravond heeft hij in een Corona-veilige setting zijn diploma in ontvangst mogen nemen en ons amateurtheaterhart ging helemaal open toen hij persoonlijk (digitaal) werd toegesproken door heel veel stagebegeleiders, technici en acteurs/actrices van al zijn stageplekken. Zoals Niels, Uitvoerend producent van Hello Dolly het mooi verwoorde: ‘Jorik je hebt wel een heel dure afstudeerstage gehad met Hello Dolly, opzetten, een premiere en dan direct weer stopzetten’. Maar ook glunderde wij bij Simone die hem toesprak met de woorden: ‘Was jij nog maar stagiaire? Je liep al zo gepokt en gemazeld rond. Nou jij komt er wel’. Ook de theaterwereld komt langzaam op gang en ondanks dat zijn contract bij Hello Dolly niet doorgaat hierdoor, weten wij zeker dat hij een mooie carrière tegemoet gaat.

En dit was alweer mijn laatste blog voor de zomervakantie. Ik heb getracht, door 2 keer per week iets te schrijven wat ik meemaakte of waar ik iets van vond, EDOG te binden in deze heftige periode. Ik begreep uit reacties dat u het leuk vond en ik kom vast na de vakantie nog wel eens met een verhaal terug. Ik zeg vanaf mijn schrijftafel tot zaterdag of anders een heel fijne en veilige vakantieperiode.