Mensen wat een mensen…

Mijn hoofd is een warboel…Titanic, rollen, scenes, liedjes. Mensen wat is het veel. Ja, in mijn hoofd zit zo veel maar ik moet het wat gaan ordenen om overzicht te krijgen. Terwijl ik in het repetitielokaal op mijn stoel zit en luister naar hoe het koor verschillende liedjes instudeert, zet ik mijn eerste ‘pennenstrepen op papier’, oftewel het eerste document wordt gemaakt. Ik open Word, maak een tekstvak (als podium) en noteer alle personen die in de 2e scene als ‘het personeel’, op het toneel zijnIk geef ze gelijk een plekje; de stoker met zijn liefje midden, en de kapitein komt op van rechts. Oh…het is handig als Pitman links staat als hij straks, vier scenes later, de eersteklas passagiers moet opnoemen. Goed, alle 13 staan ze nu op toneel..ehh papier ..eh de computer. Opslaan in de cloud en de 3e scene met ‘derdeklas passagiers’ maken. Dat zijn maar 4 rollen. Da’s wel weinig. Ik denk dat er vier ‘gewone’ leden als 3e klas passagiers bijmoeten. Dit is ook voor de muzikaliteit beter. De personeelsleden zijn bijna allemaal mannen dus de passagiers moeten dan maar vrouwen zijn. Niet vergeten ook nog de stemverhoudingen alt en sopraan te bekijken. Het plaatje moet kloppen maar ook de zang. Hetzelfde doe ik voor de 2e klas passagiers.

De eerste klas passagiers is weer een ander verhaal. Die worden één voor één opgenoemd door Pitman dus ze moeten in volgorde opkomen. Ik zet ze in een rijtje neer. De kapitein staat midden toneel want die moet ze ontvangen. Even van de week met Reintje overleggen hoeveel koffers er zijn. De derdeklas passagiers hebben kartonnen koffers en de tweedeklas heeft gewone oude koffers. Eersteklas passagiers laat ik geen koffers meenemen. Die hebben kruiers betaald om de bagage eerder aan boord te brengen. Alhoewel, als we wel veel koffers hebben is het wel leuk om continue kruiers heen en weer te laten lopen die koffers af en aan brengen.

Uiteindelijk zijn er deze avond tien nieuwe ideeën bijgekomen, en een flink aantal knelpunten om uit te zoeken. Maar ik heb alle personages op het toneel een plek kunnen geven. De boot is vertrokken. Mensen wat een mensen.

Erik