Snacken naar snacks

We zijn een week verder en we leven nog. Erg fijn om jullie allemaal toch weer aan te treffen. Ik neem jullie even mee naar een week geleden.

Vorige week schreef ik dat we besloten hadden, (nou ja we…..de dames in mijn huishouden) om te gaan ‘detoxen’. En ja ik moet eerlijk toegeven het oorspronkelijke idee kwam van mijzelf. Ik wilde ook wel eens afvallen met van die shakes. Drie keer per dag een shake drinken en dan goed afvallen. Ten eerste is dat allemachtig duur en ten tweede blijkt dat dit geen ‘milkshakes’ zijn. Wat natuurlijk ook wel weer logisch is.

Maar ja, als het zaadje eenmaal geplant is dan gaan de dames verder zoeken. Uiteindelijk vonden ze een boekje met een detox dieet voor een week. Nou wie A zegt moet ook B zeggen dus we gingen ervoor zoals ik al beschreef vorige week.

Ik vertrouw op zo een moment geheel op de dames. Die spitten het boekje geheel door kiezen daar de meest lekkere dingen dan uit maken en doen de inkopen hiervoor. Geheel uitgebalanceerd. ’s Ochtends een smoothie, s’middags een salade en s’avonds een soepje. Tussendoor snacks zoals radijs, komkommer, puntpaprika’s.

De eerste dag viel mee maar s’nachts en de daaropvolgende dag………. Ik ben me toch beroerd geweest. Misselijk, hoofdpijn, geen trek hebben. Als ik aan de spinaziesoep dacht moest ik al kokhalzen. Ik bedacht mij die dag dat als dit morgen nog was dat ik er niet mee door zou gaan. Ik haak af. Dat heb ik er namelijk niet voor over. Echter, als je dat doet heb je zelf ook geen leuke week, want je eet niet echt met plezier een witte boterham met hagelslag, een bakje chips, of een pizza terwijl er twee mensen naast je zitten die aan de courgette salade zitten. Dat wil je ze niet aan doen. Dan smaakt het toch minder.

Maar wonder boven wonder ging het de dag erna beter en ik moet zeggen het viel me mee. Zeker als je aan het werk bent en wat afleiding hebt gaat het zeer goed. Ik heb geen hongergevoel. Wel af en toe lekkere trek. Op het moment dat mijn collega vraagt of ik ook cappuccino wil voelt het toch vervelend om te zeggen ‘Doe maar heet water voor mijn eigen thee’.

Het was alleen jammer dat Linda pas halverwege de week zei dat ik ook af een toe een handje noten mocht hebben, en dat door de pittige zoete aardappelsoep ook pinda kaas zat. Even met de lepel door de pindakaaspot is namelijk erg lekker. ‘Ja”: zei Linda: “dan moet je zelf maar het boekje eens lezen en niet ons al het werk laten doen”.

Ik plas als een tierelier en je wordt er dus zoo moe van als je weeeeeer naar het toilet moet.

Onze ijskast was gelukkig zo goed als leeg maar toch vonden we een paar dingen die deze week over de datum gingen. Dat was wel weer zonde omdat we ze moesten weggooien.

Marjolein en Linda hebben het echt fantastisch gedaan. Die hebben allebei ook zo een dip dag gehad zoals ik omschreef maar zij peppen zichzelf goed op. Ons humeur viel mee en hebben het ook deze week best wel weer leuk gehad. Donderdagavond gingen we even een uurtje naar de buren waar we ook enkel thee dronken. De buren vonden dat weer ongezellig. Wij ook maar gezelligheid zit hem uiteraard niet in de drank. Ik heb daar wel (om leuk te willen zijn) flink zitten klagen hoe zwaaaaaaaaar ons leven nu was, en hoe graag we eigenlijk lekkere dingen wilden eten. Ook dat ik het niet makkelijk heb onder dwang van mijn 2 diëtistes.

We hebben besloten de week niet vol te maken. Officieel moeten we door tot maandagavond maar we sluiten maandagochtend af met een smoothie en gaan daarna weer gewoon (maar met mate) eten.

We zijn allemaal 2 a 3 kilo afgevallen en ik weet zeker dat we een aantal smoothies, soepen of salades zullen blijven gebruiken. Maar alsjeblieft niet meer alles in 1 week.