Wat een familie!

De familie Damman is bij EDOG bekend, beroemd en berucht. Vanaf mijn 16e al lid, Marjolein leren kennen, prominente rollen en functies gehad, onze kinderen gekregen die nu allemaal iets doen binnen EDOG etc etc.

Maar wij zijn niet de enige familie die veel betekent voor EDOG. Zo is er ook de familie Hardonk. Ton die al heeeeeel lang lid is van onze club. De man die bekend staat om zijn grote mond (nou ja luide stem) met een heel klein hartje. Als hij op het podium staat dan kun je niet om hem heen en je moet naar hem kijken. Een indrukwekkend persoon. Hij staat altijd klaar voor de club, ook nadat hij zijn lidmaatschap had opgezegd. Ieder jaar is hij erbij met de opbouw. En vroeg jaar was de enige man die stuurman kon zijn ‘ onze’ Ton. En hij deed het. Ton zegt nooit nee tegen EDOG. Als Ton ‘in the house’ is dan is het gezellig. De bulderende lach tijdens de koffie en lunchmomenten tijdens de opbouw klinken nog na in mijn oren.

Achter elke sterke man staat een nog sterkere vrouw. Anneke zijn vrouw is de rust zelve. Als wij na de borrel op maandagavond weer een week van Ton af waren zat zij de rest van de week er mee opgescheept. En ze hebben het goed samen. Zij ontvangen je altijd hartelijk in hun prachtige huis aan het water in Weesp. Wij hebben zelfs het genoegen gehad een keer met ze te mogen meevaren in hun sloep. Wat een top dag was dat.

De boot van hun was ook beschikbaar bij de fietstocht die we als EDOG hadden. Er was een stop bij de familie Hardonk en daar mochten we met de boot op ‘cruise’ naar de molen waar we meel konden kopen. Wij hadden een leuke dag maar Ton straalde de gehele dag.

Ton en Anneke hebben ook drie kinderen. Marieke, hun dochter is ook al heel lang lid van EDOG. Zij is zich ook steeds meer gaan profileren in rollen, in zang en met ultiem hoogtepunt het EDOG vriendenboek tijdens ons veertig jarig jubileum. Jeroen, haar man, die ook altijd zo rustig en bescheiden op de achtergrond aanwezig is heeft zij naar binnen gesleept als voorzitter. En dat doet hij met verve.

Twee van de vier kinderen van Jeroen en Marieke (en dus de kleinkinderen van Anneke en Ton) doen inmiddels ook mee bij EDOG. Dat belooft nog wat voor de toekomst van EDOG.

De familie Hardonk is dus heel belangrijk voor EDOG en zij zijn een voorbeeld voor ons allen. Juist vandaag zijn zij ook nog eens VIJFTIG (!) jaar getrouwd. Een gouden huwelijk binnen EDOG. Bijzonder.

Ik wil ze , namens alle EDOG leden, vrijwilligers, donateurs en al het publiek wat er ooit bij EDOG geweest is van harte feliciteren en ze nog heel veel mooie gezonde jaren samen toewensen. Ik hoop dat ze altijd een lijntje met EDOG blijven houden. En mocht het nodig zijn: Ton wil je dan een rolletje doen? Indien we ooit Im Weissen Rossl als musical gaan doen: Zing jij dan “O jij mijn Oostenrijk”?