De artistieke leiding

De artistieke leiding bepaalt de artistieke visie van een productie of een concert. Binnen de wereld van het muziektheater gaat dit om categorieën als regie, zang, muziek en choreografie. Bij EDOG wordt de regie gedaan door Jeroen van Delft. Rosite van der Woude is verantwoordelijk voor de zang en muziek. Hieronder kunt u meer lezen over hun achtergrond.

Jeroen van Delft – Regisseur

Jeroen van Delft werkt al 20 jaar als musicalregisseur en -docent. Hij heeft inmiddels overal en nergens een heleboel muziektheaterproducties geregisseerd en heeft ook op bijna alle HBO en MBO musicalopleidingen in Nederland lesgegeven. De vakken die hij daar geeft zijn liedinterpretatie, ensemblezang, koorzang, musicalgeschiedenis en -analyse, cultureel ondernemerschap en zo nog een paar. Als u hem en zijn muziektheaterwerk van dichterbij wil bekijken, ga dan naar  www.jeroenvandelft.com.

Naast dit alles is hij ook ondernemer en EHBO- en duikinstructeur, ook activiteiten die hij met plezier doet. En hij is vader van drie kinderen, natuurlijk! Hij gelooft dat hij een vol en rijk leven heeft. En vanaf nu dus aangevuld met het samen met Edog maken van de musical 3Musketiers!

Jeroen VD 3

Rosite van der Woude – Repetitor & Muzikaal leider

Rosite van der Woude komt uit een muzikaal gezin. Haar moeder was muziekdocent en het werken met groepen musici heeft zij met de paplepel ingegoten gekregen. Toen haar vriendinnen op hun zestiende een baantje in de supermarkt zochten, ontving Rosite haar eerste pianoleerling.

Na haar pianostudie aan het conservatorium van Utrecht met als docenten Thom Bollen en Ton Hartsuiker werkte zij een paar jaar als freelancer op plekken als de opera-afdeling van de VARA-Matinee en de muziekschool van Amersfoort). Sinds 1993 werkt zij bij Stage Entertainment Nederland (voorheen Joop van den Ende Theaterproducties). Als repetitiepianist, dirigent en orkestlid werkte zij samen met alle grote sterren uit de Nederlandse musicalwereld: met Danny de Munck in ‘Cyrano’, ‘Titanic’ en ‘Ciske de Rat’, met Chantal Janzen in ‘Saturday Night Fever’, ‘Petticoat’ en ‘Wicked’, met Noortje Herlaar in ‘Mary Poppins’, met Pia Douwes in ‘Elisabeth’, ‘Chicago’ en ‘Billy Elliot’, met Simone Kleinsma in ‘Chicago’ en ‘Sunset Boulevard’, met René van Kooten in ‘All Shook Up/Love Me tender’, ‘Les Misérables’ en ‘Jersey Boys’ en ga zo maar door.

Toch bleef ook het contact met studenten en amateurs voor Rosite erg belangrijk. Van 2010 tot de opheffing in 2015 was zij docent koor- en ensemblezang aan de musicalafdeling van de Music Academy van InHolland in Haarlem. Door toeval kwam Rosite in 2007 in contact met EDOG en sinds 2008 is zij daar met veel plezier muzikaal leider. Bij Edog komen alle passies van Rosite bij elkaar: muziek, koor-coaching, het enthousiasmeren van een groep mensen vanachter de piano en het arrangeren voor haar eigen salon-musicalorkest ‘La Bohème’, dat sinds 2009 de voorstellingen van Edog begeleidt.

Rosite van der Woude