De artistieke leiding

De artistieke leiding bepaalt de artistieke visie van een productie of een concert. Binnen de wereld van het muziektheater gaat dit om categorieën als regie, zang, muziek en choreografie. Bij EDOG wordt de regie gedaan door Jeroen van Delft. Rosite van der Woude is verantwoordelijk voor de zang en muziek. Hieronder kunt u meer lezen over hun achtergrond.

Jeroen van Delft – Regisseur

Jeroen van Delft werkt al 20 jaar als musicalregisseur en -docent. Hij heeft inmiddels overal en nergens een heleboel muziektheaterproducties geregisseerd en heeft ook op bijna alle HBO en MBO musicalopleidingen in Nederland lesgegeven. De vakken die hij daar geeft zijn liedinterpretatie, ensemblezang, koorzang, musicalgeschiedenis en -analyse, cultureel ondernemerschap en zo nog een paar. Als u hem en zijn muziektheaterwerk van dichterbij wil bekijken, ga dan naar  www.jeroenvandelft.com.

Naast dit alles is hij ook ondernemer en EHBO- en duikinstructeur, ook activiteiten die hij met plezier doet. En hij is vader van drie kinderen, natuurlijk! Hij gelooft dat hij een vol en rijk leven heeft. En vanaf nu dus aangevuld met het samen met Edog maken van de musical Cinderella!

Jeroen VD 3

Rosite van der Woude – Repetitor & Muzikaal leider

Rosite van der Woude is al meer dan 25 jaar werkzaam in de musicalbranche. Als repetitie-, auditie- en orkestpianist en als assistent dirigent heeft zij met alle grote Nederlandse musicalsterren samengewerkt, zoals Danny de Munck (o.a. voor Cyrano, Ciske, Titanic), René van Kooten (o.a. voor Les Misérables, Jersey Boys), Chantal Janszen (o.a. voor Saturday Night Fever, Petticoat, Wicked), Pia Douwes en Brigitte Heitzer (beiden voor Evita) en ga zo maar door.

Sinds 2021 is zij als werkzaam bij het jonge theaterbedrijf Medialane, waar ze muzikaal leider is van de musical ‘Come From Away’ (met o.a. Willemijn Verkaik), die op 18 november 2021 in première gaat. Ook is zij als docent koor- en ensemblezang verbonden aan de muziektheater-afdeling van Codarts in Rotterdam.

Met een muzieklerares als moeder is het niet meer dan logisch dat Rosite gedurende haar hele carrière ook met amateurs (immers de èchte LIEFHEBBERS) is blijven werken. Zij heeft muzikale ondersteuning en (bege)leiding verleend aan o.a. het ROMkoor in Mijdrecht, TOP Almere, Starlight Boulevard en de Gooise Operette.

Rosite is sinds 2008 met hart en ziel aan Edog verbonden en wenst de vereniging ook na de Corona-crisi een glanzende toekomst toe!

Foto Rosite