De artistieke leiding

De artistieke leiding bepaalt de artistieke visie van een productie of een concert. Binnen de wereld van het muziektheater gaat dit om categorieën als regie, zang, muziek en choreografie. Bij EDOG wordt de regie gedaan door Erik Damman. Rosite van der Woude is verantwoordelijk voor de zang en muziek. Hieronder kunt u meer lezen over hun achtergrond.

Erik Damman – Regisseur

Erik Damman is al meer dan veertig jaar betrokken bij EDOG Muzikaal Theater en kent de vereniging daarom door en door. Zelf heeft hij jarenlang op het podium gestaan en meerdere rollen gespeeld. Nu regisseert hij vanaf 2007 de jaarlijkse EDOG-voorstellingen. Hij vindt het belangrijk dat er een hoogwaardige productie ten tonele wordt gevoerd waar publiek, maar zeker ook de medewerkers voor en achter de schermen plezier aan beleven.

De uitdaging is voor hem om alles uit de acteurs te halen en hierbij op zoek te gaan naar datgene waarvan diegene niet wist dat deze het in zich had.

Het publiek dat de EDOG-voorstellingen bezoekt houdt van mooie kleurrijke voorstellingen met een lach en een traan. Erik schuwt de emotie dan ook niet. Hierbij probeert hij te kijken waar de grenzen van het theater liggen omdat de sporthal, waarin EDOG Muzikaal Theater optreedt, zoveel mogelijkheden biedt.

Erik heeft ook geregisseerd bij operette en musicalverenigingen in Haarlem (Hulsbergen), Leiden (Crescendo) en Amsterdam (Thalia) en is verbonden aan Stichting Operette Nederland (SON). Hij is oprichter van Theatergroep Diemen (2001) en regisseert ook hun jaarlijkse uitvoeringen. Hij draagt het culturele leven van Diemen een warm hart toe en heeft hiervoor de vrijwilligers onderscheiding van de gemeente Diemen mogen ontvangen en is bij het veertig jarig jubileum van EDOG Muzikaal theater zelfs koninklijk onderscheiden.

Erik is getrouwd, heeft 3 kinderen, 2 schoondochters en een kleindochter. Hij is trots dat alle familieleden uit zijn gezin een bijdrage leveren in of rondom de voorstellingen van EDOG Muzikaal Theater.

Erik Damman - Regisseur EDOG

Rosite van der Woude – Repetitor & Muzikaal leider

Rosite van der Woude is al meer dan 25 jaar werkzaam in de musicalbranche. Als repetitie-, auditie- en orkestpianist en als assistent dirigent heeft zij met alle grote Nederlandse musicalsterren samengewerkt, zoals Danny de Munck (o.a. voor Cyrano, Ciske, Titanic), René van Kooten (o.a. voor Les Misérables, Jersey Boys), Chantal Janszen (o.a. voor Saturday Night Fever, Petticoat, Wicked), Pia Douwes en Brigitte Heitzer (beiden voor Evita) en ga zo maar door.

Sinds 2021 is zij als werkzaam bij het jonge theaterbedrijf Medialane, waar ze muzikaal leider is van de musical ‘Come From Away’ (met o.a. Willemijn Verkaik), die op 18 november 2021 in première gaat. Ook is zij als docent koor- en ensemblezang verbonden aan de muziektheater-afdeling van Codarts in Rotterdam.

Met een muzieklerares als moeder is het niet meer dan logisch dat Rosite gedurende haar hele carrière ook met amateurs (immers de èchte LIEFHEBBERS) is blijven werken. Zij heeft muzikale ondersteuning en (bege)leiding verleend aan o.a. het ROMkoor in Mijdrecht, TOP Almere, Starlight Boulevard en de Gooise Operette.

Rosite is sinds 2008 met hart en ziel aan Edog verbonden en wenst de vereniging ook na de Corona-crisis een glanzende toekomst toe!

Foto Rosite